Categories

LASER MQ4040 LITE 60 WATT

De MetaQuip CO2 laser machine LITE2 series is MetaQuip’s basis model. De LITE2 series kan met een laservermogen van zowel 40W als 60W worden geleverd. De 60W uitvoering is een voorraad model, 40W op aanvraag. De LITE2 is een tafelmodel laser en een volledig nieuw ontwerp ten opzichte van de oude LITE.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Gemotoriseerde focus hoogte instelling voor snel en eenvoudig wisselen tussen materialen
 • Werkoppervlak van 400 x 400mm
 • Honeycomb bed
 • Rode punt laser voor eenvoudig positioneren en controleren van laser opdracht op het werkstuk
 • Geschikt voor thuisgebruik of startende bedrijven

 

€ 4.233,79 (incl. btw)
Reference:
5160
Accessoires
No items
Omschrijving

Beschrijving

Omschrijving   |   Software   |   Laserveiligheid & CE   |   Standaard meegeleverd   |   Opties   |   Specificaties   |   Garantie |   Meer Informatie

MQ4040 LITE2 CO2 laser machine – lasersnijder en graveermachine

De MQ4040 LITE2 is een kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde machine. De gebruikte laser kop kan eenvoudig in hoogte versteld worden met het gemotoriseerde werkoppervlak. Daarnaast heeft deze machine zowel links als rechts een recht-geleider wat de robuustheid en reproduceerbaarheid garandeert. Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert. Een honeycomb bed is standaard inbegrepen.

De LITE2 heeft de volgende verbeteringen ten opzichte van de LITE1:

 • Volledig nieuw ontwerp. Tafelmodel.
 • Tot 2x hogere graveer-en snijsnelheden.
 • Stijver frame – stabieler en eenvoudiger afstellen.
 • Gemotoriseerd werkbed voor snel en eenvoudig wisselen tussen materialen.
 • Rode punt laser voor eenvoudig positioneren en controleren van laser opdracht op het werkstuk
 • Zwaardere afzuiging. Maximale veiligheid.

Geschikt voor thuisgebruik, scholen of startende bedrijven

De MQ4040 LITE2 is perfect geschikt voor hobby, scholen of startende bedrijven. Dit is een volwaardige CO2 laser machine waar mooie werkstukken mee gemaakt kunnen worden. Met een MQ4040 LITE2 kunt u perfect het proces van digitaal ontwerp tot realisatie laten zien.

METAQUIP LITE2 CO2 laser machine laser graveermachine open laserklep

Lasergraveren

De MQ4040 LITE2 CO2 laser machine is perfect geschikt voor het lasergraveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, textiel, glas, spiegel en geanodiseerde of geverfde materialen van metaal en een groot aantal kunststoffen.

Lasersnijden

De MQ4040 LITE2 is ook zeer geschikt voor lichter snijwerk (3-5mm dik materiaal) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat. In de meeste gevallen raadt MetaQuip de 60W uitvoering aan als er plannen zijn om te gaan snijden met deze machine.

Laser Vermogen Acrylaat / Plexiglas Textiel / Leer Hout Marmer
40W 3-5 mm Goede resultaten bij lage snelheden 2-4 mm Te laag vermogen
60W 8-10 mm Goede resultaten 4-8 mm Te laag vermogen

Offerte, Demonstratie of uw eigen materiaal proeflaseren?


Eenvoudige bediening

De gebruikte controller op de MQ4040 LITE2 is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

Werkoppervlak

De MQ4040 LITE2 heeft een werkoppervlak van 40 x 40cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt en een honeycomb bed. Een honeycomb bed ondersteund het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.

METAQUIP LITE2 CO2 laser machine binnenzijde

Eenvoudig te gebruiken lasersoftware

Het voorbereiden van een laseropdracht doet u via de meegeleverde lasersoftware. U stuurt digitale ontwerpen naar de laser machine en kunt de laser machine ermee aansturen. Met deze software kunt u in meerdere lagen werken met in iedere laag aparte instellingen waardoor gecombineerde klussen met meerdere graveer-of snij bewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Deze software is geschikt voor Windows, MAC OSX en Linux en beschikbaar in meerdere talen waaronder ook Nederlands, Engels, Frans, enzovoorts. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding staat uitgebreid beschreven hoe de lasersoftware en controller te bedienen.

Laserworks laser software

Lasersnijden – zelf tekenen of importeren

Voor lasersnijden wordt gebruik gemaakt van snijtekeningen in vector formaat. In de lasersoftware kunt u zelf een eenvoudig ontwerp maken of een vector bestand importeren. Deze vector bestanden komen standaard uit meer grafische programma’s zoals Adobe Illustrator (ai formaat) of meer technische programma’s zoals AutoCAD of Fusion360.

Directe import van pdf-vector bestanden

De volgende vectorformaten worden ondersteunt door de lasersoftware:

 • *ai – Adobe Illustrator. De industriestandaard voor vector tekenen.
 • .pdf – Portable Document Format. Gestandaardiseerd uitwisselen van bestanden.
 • .dxf – Drawing Exchange Format. Gestandaardiseerd export format van de meeste mechanisch ontwerp software
 • .svg – Scalable Vector Graphics. Formaat dat sterk in opkomst is en waar ook veel open source software voor beschikbaar is.

Daarnaast worden ook de volgende minder vaak gebruikte vector bestanden ondersteunt.

 • .hpgl
 • .plt
 • .rd

Raster afbeeldingen snel omzetten naar vector snijbestanden

Met de lasersoftware is het heel eenvoudig om zwart/wit (raster) afbeeldingen om te zetten naar vector bestanden zodat ze daarna meteen gebruikt kunnen worden om uit te snijden.

Laser graveren – importeren van afbeeldingen

U kunt met de lasersoftware ook afbeeldingen importeren om deze te laser graveren. MetaQuip gebruikt voor complexere afbeeldingen vaak ook PhotoGrav software waardoor het omzetten van afbeeldingen zonder verdere voor-of nabewerking altijd perfect verloopt. De lasersoftware ondersteunt de volgende formaten:

 • *bmp
 • *.jpg *.jpeg
 • *.png
 • *.gif
 • *.tga

Laserveiligheid en CE certificering

MetaQuip gesloten CO2 laser machines zijn laser klasse 1 producten: veilig onder alle omstandigheden. Dit is gemeten en vastgelegd in meetrapporten opgesteld door een onafhankelijke laser veiligheidsinstantie. Een hogere laserklasse is minder veilig. Klasse 4 machines mogen alleen gebruikt worden als er extra bescherming en laserbrillen gebruikt worden. Dit soort machines werken met hoog vermogen onzichtbaar laserlicht wat brandwonden, oogbeschadigingen en zelfs blindheid tot gevolg kan hebben voor de operator van de machine maar ook voor omstanders. Neem laserveiligheid en CE  certificering serieus bij aanschaf van dit soort lasermachines en vraag de laser veiligheidsrapporten en technische constructie dossiers op bij uw laser machine leverancier!  De MQ4040 LITE2 voldoet aan alle geldende CE machinerichtlijnen en laser veiligheidsnormen. De MQ4040 LITE2 is een klasse 1 laser apparaat wat betekent dat bij normaal gebruik nooit iemand aan laserstraling blootgesteld kan worden. Op het moment dat de laser geopend wordt schakelen direct alle lasers uit en wordt de huidige laser job onderbroken. Veiligheid eerst. Meer over laserveiligheid & CE certificering…

Mq4040-Lite2 CO2 lasersnijder

Standaard meegeleverd

De MQ4040 LITE2 wordt geleverd met een industriële luchtafzuiging om damp en stof die vrijkomt tijdens het laseren af te voeren. Luchtcompressor die er voor zorgt dat lens en laserkop zo lang mogelijk schoon blijft en industriële waterkoeler die ervoor zorgt dat de laserbuis tijdens het laseren gekoeld blijft. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een plaats voor de machine, stopcontact 230VAC en een luchtafvoerkanaal (100mm).

MQ4040 CO2 machine LITE2 series

Werkoppervlak 400 x 400mm, inclusief honeycomb bed
METAQUIP LITE2 CO2 laser machine lasersnijder

 

Industriële waterkoeler

Voor het actief koelen van de laserbuis. Dit is een gesloten systeem.
Industriele waterkoeler

Luchtcompressor

Om overdruk bij lens te creëren waardoor deze minder snel vervuilt.
Luchtcompressor voor CO2 laser

 

Afzuigventilator

Om laserdampen snel af te voeren. Benodigd: directe luchtafvoer naar buiten (150mm) of luchtfilter.
Installatie van een CO2 laser

Lasersoftware – Windows, MAC OSX, Linux

Lasersoftware om vector bestanden en raster images te importeren of een eenvoudige laserjob rechtstreeks in voor te bereiden voor laserbewerking.

Nederlandstalige product en software handleiding


Extra opties

 

Luchtfilters

Afhankelijk van het materiaal wat u bewerkt kunnen er schadelijke stoffen en gassen vrijkomen tijdens het laserproces. Daarnaast zijn er een aantal materialen die serieuze geuroverlast geven en is het niet altijd mogelijk een luchtafvoer naar buiten te realiseren. In die gevallen is het mogelijk om een industriële luchtfilter te gebruiken. Deze halen schadelijke gassen, stoffen en geur uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer in de ruimte blazen. Meer over luchtfilters…

Servicecontract

MetaQuip levert verschillende servicecontracten zodat u in geval van een probleem binnen een afgesproken tijd weer operationeel bent. Daarnaast biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw laser machine te doen. Meer over servicecontract…

Lasergraveer software

Om altijd goede graveringen te krijgen dienen foto’s en plaatjes omgezet te worden naar een aan/uit patroon waarmee de laser overweg kan. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. In de meegeleverde lasersoftware zijn er een aantal eenvoudige voorzieningen, echter wanneer u vaker gaat graveren is het gebruik van een programma als PhotoGrav aan te raden. Met PhotoGrav heeft u iedere keer een perfecte gravering. Meer over PhotoGrav…

Installatie en training

MetaQuip kan uw machine voor u installeren en geeft u een basistraining. Kies daarvoor in de extra bestelopties de installatie en trainings optie.

 

Laptop met voor geïnstalleerde lasersoftware

Het is mogelijk om bij deze CO2 laser machine een laptop te bestellen met voor geïnstalleerde lasersoftware, zodat u zeker weet dat alles goed werkt.


Technische Specificaties

 • Werkgebied: 400 x 400mm
 • Laser Type: Glas Sealed-off CO, laser buis, golflengte 10.6 um
 • Laser Vermogen: 40W (op aanvraag) / 60W
 • Laser Buis Cooling: Water Cooling met demi water
 • Laser Uitgangsvermogen: 0-100%
 • Graveren Snelheid: 0-200mm/s (aanbevolen 100 mm/s)
 • Snijsnelheid: 0-80mm/s
 • Werkspanning AC230v/110V +/-10%, 50-60Hz
 • Positie Nauwkeurigheid: +/- 0.01mm
 • Minimale Karakter Afmeting: 1mm
 • Machine Vermogen: < 300W
 • Omgeving: Temperatuur 5-40 degrees Celsius, Vochtigheid: 5-95%
 • Control Software: Laserworks
 • Software requirements: Windows, MAX OSX, Linux 32 en 64 bits
 • Ondersteunde formaten:
  • Vector: AI, PDF, DXF, SVG, HPGL, PLT, RD
  • Afbeeldingen: BPM, JPG, JPEG, PNG, GIF, TGA
 • Afmetingen [L x B x H]: 95 x 73 x 30 cm

 

Garantie

1 jaar op de machine. 500 uur / 6 maanden op de laserbuis. Voor CO2 laser buizen geldt het volgende met betrekking tot garantie:

 • De leverancier test deze buizen op 80% vermogen continue aan in lab condities, constante temperatuur.
 • Bij deze testcondities wordt een theoretische levensduur van 1500 – 2000 uur (40W & 60W buis) en 6000 tot 8000 uur (80-100-130-150 W buis) gehaald.
 • In werkelijk gebruik zal deze levensduur korter zijn, vanwege de volgende afwijkende gebruikscondities t.o.v. de eerder beschreven testcondities van leverancier:
  • de buis wordt vaak aan / uit geschakeld
  • de buis wordt niet op continue 80% gebruikt

Vandaar dat deze uren, onder normale gebruikscondities, door MetaQuip vertaald zijn naar respectievelijk 6 (40W & 60W) en 9 (80-100-130-150 W buis) maanden garantie.
Meer over vervangende laserbuizen…

Installatie

Zie installatie van een CO2 laser machine voor meer informatie over waar u in grote lijnen rekening mee dient te houden tijdens installatie van een CO2 laser.

Levertijd & Verzenden

Indien deze machine niet op voorraad is dan is de levertijd normaal gesproken tussen de 8-12 weken. De 60W versie is normaal gesproken op de voorraad de 40W uitvoering is op aanvraag. Informeer naar de huidige voorraad. U kunt kiezen uw CO2 laser machine zelf te komen ophalen of te laten leveren. Het gewicht is rond de 45 kg en wordt geleverd in een houten kist  van 150 x 82 x 43cm. MetaQuip kan uw machine ook bij u op locatie installeren en geeft u dan ook een basistraining. Selecteer installatie en training in de extra bestel opties.

Productdetails
5160
Reviews
No comments

Settings

Menu