Categories

LASER MQ1390 80 WATT production

De MetaQuip CO2 laser machine PRODUCTION series zijn kwalitatief hoogwaardige productie machines. De MetaQuip PRODUCTION series zijn leverbaar met oplopende werkoppervlakken en laservermogens en zijn perfect geschikt voor productie organisaties en bedrijven. Betrouwbare, betaalbare, kwaliteits machines. Een aantal machines is ook leverbaar met Metal RF laserbuis voor lange levensduur en ultieme spotkwaliteit voor hoge resolutie graveerwerk.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische focushoogte instelling voor snel wisselen van materiaal
 • Werkoppervlak 1300 x 900mm
 • Laservermogens van 60-150W
 • Uitbreidingsmogelijkheid voor rotatiemodule
€ 9.678,79 (incl. btw)
Reference:
5169
Accessoires
No items
Omschrijving

De MetaQuip CO2 laser machine PRODUCTION series zijn kwalitatief hoogwaardige productie machines. De MetaQuip PRODUCTION series zijn leverbaar met oplopende werkoppervlakken en laservermogens en zijn perfect geschikt voor productie organisaties en bedrijven. Betrouwbare, betaalbare, kwaliteits machines. Een aantal machines is ook leverbaar met Metal RF laserbuis voor lange levensduur en ultieme spotkwaliteit voor hoge resolutie graveerwerk.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische focushoogte instelling voor snel wisselen van materiaal
 • Werkoppervlak 1300 x 900mm
 • Laservermogens van 60-150W
 • Uitbreidingsmogelijkheid voor rotatiemodule
 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • Beschrijving

  Omschrijving   |   Opties   |   Standaard meegeleverd   |   Specificaties   |   Levering & Garantie

  PRODUCTION series CO2 laser machine – lasersnijder & lasergraveer machine

  De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn kwalitatief hoogwaardig en robuust uitgevoerde machines en zijn perfect geschikt voor industriële productie. Het werkoppervlak kan met de druk op een knop automatisch omhoog en omlaag gezet worden. Met de ingebouwde hoogte sensor in de laserkop kan de machine zichzelf volledig automatisch focusseren, dus geen handwerk meer. Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert. De CO2 laser machines PRODUCTION series worden geleverd met een zware industriële luchtafzuiger en heeft de mogelijkheid voor uitbreiding met een rotatiemodule. De PRODUCTION series zijn geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare, betaalbare machine.
  MQ1060 laserbuis

  Lasergraveren

  De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn perfect geschikt voor het laser graveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, textiel, glas, spiegel en geanodiseerde of geverfde materialen van metaal en een groot aantal kunststoffen.

  Lasersnijden

  De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn ook zeer geschikt voor zwaarder snijwerk (tot 15mm dikte) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat.


  Laser Vermogen Acrylaat / Plexiglas Textiel / Leer Hout Marmer
  60W 8-10 mm Beste resulten optimal snelheid & vermogen 4-8 mm Te weinig vermogen
  80W 10 mm Beste resulten optimal snelheid & vermogen 6-10 mm Te weinig vermogen
  100W 12-15 mm Kan worden gebruikt maar niet optimaal 8-12 mm Graveren mogelijk
  130W 15 mm Kan worden gebruikt maar niet optimaal 10-15 mm Graveren mogelijk

  Offerte, Demonstratie of uw eigen materiaal proeflaseren?

   


  Professioneel snij en graveerwerk van klein tot groot

  De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn uitermate geschikt voor professioneel, seriematig gebruik van seriematig snij-en graveerwerk van kleine tot grote objecten voor diktes tot 15mm. Laservermogens variëren van 60 tot 130W. De robuuste uitvoering zorgt ervoor dat het laatste product uit de serie er precies zo uitziet als het eerste product. De snij en graveersnelheid is vergelijkbaar met de PRODUCTIE series CO2 laser machines.

  Werkoppervlak

  De CO2 laser machines PRODUCTION series hebben een werkoppervlak van 60 x 40cm, 100 x 60cm, 130 x 90 cm of 150 x 90cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt, maar de CO2 laser machines PRODUCTION series kunnen ook optioneel met een honeycomb bed geleverd worden. Een honeycomb bed ondersteund het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.


  Automatische werkbed hoogte instelling

  De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn standaard uitgerust met een vol automatische werkbed hoogte instelling. Hiermee is het mogelijk om het werkbed met de druk op een knop omhoog en omlaag te bewegen. De hoogte sensor op de laserkop detecteert de afstand van de laserkop tot het werkstuk waarna deze zich automatisch instelt op de juiste focushoogte. Dit heeft als voordeel dat na het wisselen van materiaal met een andere dikte de machine zichzelf volledig automatisch instelt.  Niet meer handmatig afstellen en altijd de juiste focushoogte. Zeker als er regelmatig met verschillende materiaal diktes wordt gewerkt is dit een zeer handige en tijdsbesparende functie.  

  Eenvoudige bediening

  De gebruikte controller op de CO2 laser machines PRODUCTION series is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

  Laserworks lasersoftware

  Laserworks laser software

  Het voorbereiden van de laserjob doet u via de meegeleverde lasersoftware. De Laserworks lasersoftware is eenvoudig te installeren en werkt zonder dongle, zodat u snel kunt wisselen van computer. Laserworks werkt op alle Windows besturingssystemen. Met deze software kunt u in meerdere lagen werken met in iedere laag aparte instellingen waardoor gecombineerde klussen met meerdere graveer-of snij instellingen een stuk eenvoudiger worden. Om te lasersnijden kunt u uw digitale ontwerp in vector formaat (o.a. ai of dxf) importeren of eenvoudige ontwerpen rechtstreeks in de lasersoftware creëren. Voor laser graveren kunt u foto’s en plaatjes direct importeren in de lasersoftware. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding staat uitgebreid beschreven hoe de lasersoftware en controller te bedienen.

  Compleet geleverd

  De CO2 laser machines PRODUCTION series worden geleverd met een industriële luchtafzuiging om damp en stof die vrijkomt tijdens het laseren af te voeren. Luchtcompressor die er voor zorgt dat lens en laserkop zo lang mogelijk schoon blijft en industriële waterkoeler die ervoor zorgt dat de laserbuis tijdens het laseren gekoeld blijft. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een plaats voor de machine, stopcontact 230VAC en een luchtafvoer kanaal (100mm).

  Laserveiligheid en CE certificering

  MetaQuip gesloten CO2 laser machines voldoen aan laser klasse 1. Dit is gemeten en vastgelegd in meetrapporten opgesteld door een onafhankelijke laserveiligheids instantie. Dit betekent dat gesloten CO2 machines altijd veilig gebruikt kunnen worden zonder extra bescherming zoals bij klasse 4 machines. Een groot aantal apparaten op de markt voldoet op geen enkele wijze aan CE of laserveiligheidseisen en zijn daardoor per definitie onveilig. FDA en ISO certificering zijn niet van toepassing omtrent de veiligheid van uw lasermachine. U loopt het risico uw operator of een omstander bloot te stellen aan schadelijk laserlicht met serieuze brandwonden of blindheid tot gevolg.

  De CO2 laser machines PRODUCTION series voldoen aan alle geldende CE machinerichtlijnen en laserveiligheidsnormen. De CO2 laser machines PRODUCTION series zijn klasse 1 laserapparaten wat betekent dat bij normaal gebruik nooit iemand aan laserstraling blootgesteld kan worden. Op het moment dat de laser geopend wordt schakelen direct alle lasers uit en wordt de huidige laserjob onderbroken. Veiligheid eerst. Meer over laserveiligheid & CE certificering…


   

  Extra opties

  Honeycomb bed

  Gebruik in plaats van het standaard messenbed een honeycomb bed zodat materialen goed vlak gelegd kunnen worden en kleine voorwerpen op het werkoppervlak blijven liggen. Meer over honeycomb bed…

  Laptop met voor geïnstalleerde lasersoftware

  Het is mogelijk om bij deze CO2 laser machine een laptop te bestellen met voor geïnstalleerde lasersoftware, zodat u zeker weet dat alles goed werkt.

  Luchtfilters

  Afhankelijk van het materiaal wat u bewerkt kunnen er schadelijke stoffen en gassen vrijkomen tijdens het laserproces. Daarnaast zijn er een aantal materialen die serieuze reukoverlast geven en is het niet altijd mogelijk een luchtafvoer naar buiten te realiseren. In die gevallen is het mogelijk om een industriële luchtfilter te gebruiken. Deze halen schadelijke gassen, stoffen en geur uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer in de ruimte blazen. Meer over luchtfilters…

  Servicecontract

  MetaQuip levert verschillende servicecontracten zodat u in geval van een probleem binnen een afgesproken tijd weer operationeel bent. Daarnaast biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw laser machine te doen. Meer over servicecontract…

  Lasergraveer software

  Om altijd goede graveringen te krijgen dienen foto’s en plaatjes omgezet te worden naar een aan/uit patroon waarmee de laser overweg kan. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. In de meegeleverde lasersoftware zijn er een aantal eenvoudige voorzieningen, echter wanneer u vaker gaat graveren is het gebruik van een programma als PhotoGrav aan te raden. Met PhotoGrav heeft u iedere keer een perfecte gravering. Meer over PhotoGrav…

  Rotatiemodule

  Met de optionele rotatie tafel ook cilindrische voorwerpen (flessen, glazen, buizen) graveren of markeren. De rotatietafel draait automatisch. Meer over rotatiemodules…

  Servo motoren

  Wanneer u veel gekromde objecten uit kunststof zoals acrylaat wilt snijden dan is mogelijk interessant om de standaard stappen motoren te vervangen door servo motoren. Bij het snijden van curves met een servo motor is de rand gladder en iets vloeiender dan bij een stappenmotor. Bij andere materialen zoals bijvoorbeeld hout en leer is dit effect niet zichtbaar. MetaQuip biedt de servo motor optie vanaf de MQ1060.  Meer over servo motoren…

  Vision camera systeem

  De PRODUCTION series zijn ook uit te breiden met een vision camera systeem. Dit kan patronen herkennen en vervolgens op die plaats een uitsnijding maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geborduurde labels die vrij gesneden dienen te worden. De laser herkent het borduursel en snijdt daarna volautomatisch het label vrij.

  Metalen laserbuis

  lange levensduur – ultieme spotkwaliteit

  MetaQuip MQ1060 Productie CO2 laser machine is ook leverbaar met metaal buis in plaats van een standaard glazen CO2 laserbuis. Het grote voordeel is dat door de aluminium constructie er een veel betere thermische warmte huishouding is waardoor de levensduur een stuk langer is dan bij een glazen buis. Gemiddeld is dit ongeveer 4-6 jaar continue gebruik voordat vervanging nodig is.

  Een metaal buis heeft een betere spot kwaliteit omdat er gepulst kan worden met een hogere frequentie wat een superieure raster kwaliteit geeft dat met name terug te zien is bij gedetailleerd graveerwerk. Daarnaast is een metaal buis minder kwetsbaar dan een glazen laserbuis.

   

   

  Standaard meegeleverd

  • MQ CO2 machine PRODUCTION series
   werkoppervlak 600 x 400mm, 1000 x 600mm, 1300 x 900mm of 150 x 900mm
   MQ1060 CO2 laser machine lasersnijder
  • Industriële waterkoeler
   Voor het actief koelen van de laserbuis. Dit is een gesloten systeem.
   Industriele waterkoeler
  • Luchtcompressor
   Om overdruk bij lens te creeren waardoor deze minder snel vervuild
   Luchtcompressor voor CO2 laser
  • Afzuigventilator
   Om laserdampen snel af te voeren. Benodigd: directe luchtafvoer naar buiten (100mm) of luchtfilter.
   Installatie van een CO2 laser
  • Laserworks PC Software
   Software om dxf of ai bestanden te importeren of een eenvoudige laserjob rechtstreeks in voor te bereiden voor laserbewerking.
  • Nederlandstalige product en software handleiding

   

  Technische Specificaties

  • Werkgebied: 600x400mm 1000x600mm 1300x90mm 1500x900mm
  • Laser Type: Glas Sealed-off CO, laser buis, golflengte 10,6 um
  • Laser Vermogen: 60W, 80W, 100W, 130W, 150W
  • Laser Tube Koeling: Water Cooling met demi water
  • Laser Uitgangsvermogen: 0-100%
  • Graveersnelheid: 0-1200mm / s
  • Snijsnelheid: 0-600mm / s
  • Werkspanning: AC230V / 110V +/- 10%, 50-60Hz
  • Positie nauwkeurigheid: +/- 0.01mm
  • Minimale Karakter grootte: 1mm
  • Machine Vermogen: <1500W
  • Gemotoriseerde Up-Down Tabel: Hoge precisie elektrische spindel 250mm
  • Werkomgeving: Temperatuur 5-45 graden Celcius, Vochtigheid 5-95%
  • Buitenmaten [L x B x H] :
   • MQ6040H : 92 x 142 x 103cm (60W). De 80W uitvoering is ongeveer 25-35cm breder.
   • MQ1060H : 147 x 112 x 93cm (60W). De 80/100W uitvoering is ongeveer 25-35cm breder.
   • MQ1390H : 186 x 135 x 93cm (130W).
   • MQ1590 : 200 x 142 x 105cm (150W).
  • Control software: Laserworks (Lasercut op aanvraag)
  • Ondersteunde Formaten: PLT, DST, DXF, BMP, AI, AutoCAD ondersteuning, Corel Draw direct


  Levertijd & Verzenden

  Indien deze machine niet op voorraad is dat is de levertijd normaal gesproken tussen de 8-12 weken. Informeer naar de huidige voorraad. Sneller is mogelijk tegen meerkosten. Deze machine kan worden opgehaald (gratis) of wordt voor een vast tarief geleverd en geïnstalleerd.  Standaard gaan we uit van levering op de begane grond zonder trappen en deuropeningen waar de laser machine op zijn wielen door kan. Leverkosten zijn afhankelijk van afstand en toegankelijkheid van de leverlocatie. Naast levering en installatie kan MetaQuip ook product trainingen verzorgen op locatie op basis van uw wensen.

  Garantie

  2 jaar op de machine met uitzondering van spiegels, lens, laserbuis, en externe accessories zoals luchtventilator en luchtcompressor.

  Voor CO2 laserbuizen geldt het volgende met betrekking tot garantie:

  • De Leverancier test deze buizen op 80% vermogen continue aan in lab condities, constante temperatuur.
  • Bij deze testcondities wordt een theoretische levensduur van 1500 – 2000 uur (40W & 60W buis) en 6000 tot 8000 uur (80-100-130-150 W buis) gehaald.
  • In werkelijk gebruik zal deze levensduur korter zijn, vanwege de volgende afwijkende gebruikscondities t.o.v. de eerder beschreven testcondities van Leverancier:
   • de buis wordt vaak aan / uit geschakeld
   • de buis wordt niet op continue 80% gebruikt

  Vandaar dat deze uren, onder normale gebruikscondities, door MetaQuip vertaald zijn naar respectievelijk 6 (40-60W) en 9 (80-100-130-150 W) maanden garantie.
  Meer over vervangende laserbuizen…

  Installatie

  Zie installatie van een CO2 laser machine voor meer informatie over waar u in grote lijnen rekening mee dient te houden tijdens installatie van een CO2 laser.

  Meer Informatie

   

Productdetails
5169
Reviews
No comments

Settings

Menu