Categories

LASER MQ4040 LITE 2 60 WATT

LASER MQ4040 LITE 2 60 WATT

De MetaQuip CO2 laser machine LITE2 series is MetaQuip’s basis model. De LITE2 series kan met een laservermogen van zowel 40W als 60W worden geleverd. De LITE2 is een tafelmodel laser en een volledig nieuw ontwerp ten opzichte van de oude LITE.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Gemotoriseerde focus hoogte instelling voor snel en eenvoudig wisselen tussen materialen
 • Werkoppervlak van 400 x 400mm
 • Rode punt laser voor eenvoudig positioneren en controleren van laser opdracht op het werkstuk
 • Geschikt voor thuisgebruik of startende bedrijven

Voor 250 EURO bij u geleverd

€ 4.585,90 (incl. btw)
Reference:
5160
Accessoires
No items
Omschrijving

De MetaQuip CO2 laser machine LITE2 series is MetaQuip’s basis model. De LITE2 series kan met een laservermogen van zowel 40W als 60W worden geleverd. De LITE2 is een tafelmodel laser en een volledig nieuw ontwerp ten opzichte van de oude LITE.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Gemotoriseerde focus hoogte instelling voor snel en eenvoudig wisselen tussen materialen
 • Werkoppervlak van 400 x 400mm
 • Rode punt laser voor eenvoudig positioneren en controleren van laser opdracht op het werkstuk
 • Geschikt voor thuisgebruik of startende bedrijven

Voor 250 EURO bij u geleverd

Beschrijving

Omschrijving   |   Opties   |   Standaard meegeleverd   |   Specificaties   |   Levering & Garantie

Verbeteringen in de LITE2

 • Volledig nieuw ontwerp. Tafelmodel.
 • Tot 2x hogere graveer-en snijsnelheden.
 • Stijver frame – stabieler en eenvoudiger afstellen.
 • Gemotoriseerd werkbed voor snel en eenvoudig wisselen tussen materialen.
 • Rode punt laser voor eenvoudig positioneren en controleren van laser opdracht op het werkstuk
 • Zwaardere afzuiging. Maximale veiligheid.

MQ4040 LITE2 CO2 laser machine – lasersnijder en graveermachine

De MQ4040 LITE2 is een kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde machine. De gebruikte laser kop kan eenvoudig in hoogte versteld worden met het gemotoriseerde werkoppervlak. Daarnaast heeft deze machine zowel links als rechts een recht-geleider wat de robuustheid en reproduceerbaarheid garandeert. Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert. Een honeycomb bed is standaard inbegrepen.

METAQUIP LITE2 CO2 laser machine laser graveermachine open laserklep

Lasergraveren

De MQ4040 LITE2 CO2 laser machine is perfect geschikt voor het lasergraveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, textiel, glas, spiegel en geanodiseerde of geverfde materialen van metaal en een groot aantal kunststoffen.

Lasersnijden

De MQ4040 LITE2 is ook zeer geschikt voor lichter snijwerk (3-5mm dik materiaal) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat. In de meeste gevallen raadt MetaQuip de 60W uitvoering aan als er plannen zijn om te gaan snijden met deze machine.

Laser Vermogen Acrylaat / Plexiglas Textiel / Leer Hout Marmer
40W 3-5 mm Goede resultaten bij lage snelheden 2-4 mm Te laag vermogen
60W 8-10 mm Goede resultaten 4-8 mm Te laag vermogen

Offerte, Demonstratie of uw eigen materiaal proeflaseren?


Thuisgebruik, scholen of startende bedrijven

De MQ4040 LITE2 is perfect geschikt voor hobby, scholen of startende bedrijven. Dit is een volwaardige CO2 laser machine waar mooie werkstukken mee gemaakt kunnen worden. Met een MQ4040 LITE2 kunt u perfect het proces van digitaal ontwerp tot realisatie laten zien.

Werkoppervlak

De MQ4040 LITE2 heeft een werkoppervlak van 40 x 40cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt, maar de MQ4040 LITE2 kan ook optioneel met een honeycomb bed geleverd worden. Een honeycomb bed ondersteund het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.

METAQUIP LITE2 CO2 laser machine binnenzijde

Eenvoudige bediening

De gebruikte controller op de MQ4040 LITE2 is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

Laserworks lasersoftware

Laserworks laser software

Het voorbereiden van de laserjob doet u via de meegeleverde lasersoftware. De Laserworks lasersoftware is eenvoudig te installeren en werkt zonder dongle, zodat u snel kunt wisselen van computer. Laserworks werkt op alle Windows besturingssystemen. Met deze software kunt u in meerdere lagen werken met in iedere laag aparte instellingen waardoor gecombineerde klussen met meerdere graveer-of snij instellingen een stuk eenvoudiger worden. Om te lasersnijden kunt u uw digitale ontwerp in vector formaat (o.a. ai of dxf) importeren of eenvoudige ontwerpen rechtstreeks in de lasersoftware creëren. Voor laser graveren kunt u foto’s en plaatjes direct importeren in de lasersoftware. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding staat uitgebreid beschreven hoe de lasersoftware en controller te bedienen.

Compleet geleverd

De MQ4040 LITE2 wordt geleverd met een industriële luchtafzuiging om damp en stof die vrijkomt tijdens het laseren af te voeren. Luchtcompressor die er voor zorgt dat lens en laserkop zo lang mogelijk schoon blijft en industriële waterkoeler die ervoor zorgt dat de laserbuis tijdens het laseren gekoeld blijft. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een plaats voor de machine, stopcontact 230VAC en een luchtafvoerkanaal (100mm).

Laserveiligheid en CE certificering

MetaQuip gesloten CO2 laser machines voldoen aan laser klasse 1. Dit is gemeten en vastgelegd in meetrapporten opgesteld door een onafhankelijke laser veiligheidsinstantie. Dit betekent dat gesloten CO2 machines altijd veilig gebruikt kunnen worden zonder extra bescherming zoals bij klasse 4 machines. Een groot aantal apparaten op de markt voldoet op geen enkele wijze aan CE of laser veiligheidseisen en zijn daardoor per definitie onveilig. FDA en ISO certificering zijn niet van toepassing omtrent de veiligheid van uw lasermachine. U loopt het risico uw operator of een omstander bloot te stellen aan schadelijk laserlicht met serieuze brandwonden of blindheid tot gevolg.

De MQ4040 LITE2 voldoet aan alle geldende CE machinerichtlijnen en laser veiligheidsnormen. De MQ4040 LITE2 is een klasse 1 laser apparaat wat betekent dat bij normaal gebruik nooit iemand aan laserstraling blootgesteld kan worden. Op het moment dat de laser geopend wordt schakelen direct alle lasers uit en wordt de huidige laser job onderbroken. Veiligheid eerst. Meer over laserveiligheid & CE certificering…

Extra opties

 

Laptop met voor geïnstalleerde lasersoftware

Het is mogelijk om bij deze CO2 laser machine een laptop te bestellen met voor geïnstalleerde lasersoftware, zodat u zeker weet dat alles goed werkt.

Luchtfilters

Afhankelijk van het materiaal wat u bewerkt kunnen er schadelijke stoffen en gassen vrijkomen tijdens het laserproces. Daarnaast zijn er een aantal materialen die serieuze geuroverlast geven en is het niet altijd mogelijk een luchtafvoer naar buiten te realiseren. In die gevallen is het mogelijk om een industriële luchtfilter te gebruiken. Deze halen schadelijke gassen, stoffen en geur uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer in de ruimte blazen. Meer over luchtfilters…

Servicecontract

MetaQuip levert verschillende servicecontracten zodat u in geval van een probleem binnen een afgesproken tijd weer operationeel bent. Daarnaast biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw laser machine te doen. Meer over servicecontract…

Lasergraveer software

Om altijd goede graveringen te krijgen dienen foto’s en plaatjes omgezet te worden naar een aan/uit patroon waarmee de laser overweg kan. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. In de meegeleverde lasersoftware zijn er een aantal eenvoudige voorzieningen, echter wanneer u vaker gaat graveren is het gebruik van een programma als PhotoGrav aan te raden. Met PhotoGrav heeft u iedere keer een perfecte gravering. Meer over PhotoGrav…

Installatie en training

MetaQuip kan uw machine voor u installeren en geeft u een basistraining. Kies daarvoor in de extra bestelopties de installatie en trainings optie.


 

Standaard meegeleverd

 • MQ4040 CO2 machine LITE2 series
  werkoppervlak 400 x 400mm
  METAQUIP LITE2 CO2 laser machine lasersnijder
 • Industriële waterkoeler
  Voor het actief koelen van de laserbuis. Dit is een gesloten systeem.
  Industriele waterkoeler
 • Luchtcompressor
  Om overdruk bij lens te creëren waardoor deze minder snel vervuild
  Luchtcompressor voor CO2 laser
 • Afzuigventilator
  Om laserdampen snel af te voeren. Benodigd: directe luchtafvoer naar buiten (100mm) of luchtfilter.
  Installatie van een CO2 laser
 • Laserworks PC Software
  Software om dxf of ai bestanden te importeren of een eenvoudige laserjob rechtstreeks in voor te bereiden voor laserbewerking.
 • Nederlandstalige product en software handleiding

 

Technische Specificaties

 • Work Gebied: 380 x 380mm
 • Laser Type: Glas Sealed-off CO, laser buis, golflengte 10.6 um
 • Laser Vermogen: 40W / 60W
 • Laser Buis Cooling: Water Cooling met demi water
 • Laser Uitgangsvermogen: 0-100%
 • Graveren Snelheid: 0-200mm/s (aanbevolen 100 mm/s)
 • Snijsnelheid: 0-80mm/s
 • Werkspanning AC230v/110V +/-10%, 50-60Hz
 • Positie Nauwkeurigheid: +/- 0.01mm
 • Minimale Karakter Afmeting: 1mm
 • Machine Vermogen: < 300W
 • Omgeving: Temperatuur 5-40 degrees Celcius, Vochtigheid: 5-95%
 • Control Software: Laserworks
 • Software requirements: WinXp, Win Vista/7/8, Win 10, 32 & 64 bits
 • Ondersteunde formaten: DXF, PLT, BMP, JPG
 • Afmetingen [L x B x H]: 95 x 73 x 30 cm


Levertijd & Verzenden

Indien deze machine niet op voorraad is dan is de levertijd normaal gesproken tussen de 8-12 weken. Informeer naar de huidige voorraad. U kunt kiezen uw CO2 laser machine zelf te komen ophalen of te laten leveren. Het gewicht is rond de 45 kg en wordt geleverd in een houten kist  van 150 x 82 x 43cm. MetaQuip kan uw machine ook bij u op locatie installeren en geeft u dan ook een basistraining. Selecteer installatie en training in de extra bestel opties.

Garantie

1 jaar op de machine. 500 uur / 6 maanden op de laserbuis.

Voor CO2 laser buizen geldt het volgende met betrekking tot garantie:

 • De leverancier test deze buizen op 80% vermogen continue aan in lab condities, constante temperatuur.
 • Bij deze testcondities wordt een theoretische levensduur van 1500 – 2000 uur (40W & 60W buis) en 6000 tot 8000 uur (80-100-130-150 W buis) gehaald.
 • In werkelijk gebruik zal deze levensduur korter zijn, vanwege de volgende afwijkende gebruikscondities t.o.v. de eerder beschreven testcondities van leverancier:
  • de buis wordt vaak aan / uit geschakeld
  • de buis wordt niet op continue 80% gebruikt

Vandaar dat deze uren, onder normale gebruikscondities, door MetaQuip vertaald zijn naar respectievelijk 6 (40W & 60W) en 9 (80-100-130-150 W buis) maanden garantie.
Meer over vervangende laserbuizen…

Installatie

Zie installatie van een CO2 laser machine voor meer informatie over waar u in grote lijnen rekening mee dient te houden tijdens installatie van een CO2 laser.

Meer Informatie

Me

Productdetails
5160
Reviews
No comments

Settings

Menu