Categories

LASER MQ5030 DESKTOP 80 WATT

LASER MQ5030 DESKTOP 80 WATT

De MetaQuip CO2 laser machine DESKTOP series is een kwalitatief hoogwaardig en degelijk uitgevoerde machine. De DESKTOP series zijn uitermate geschikt voor organisaties en bedrijven die regelmatig niet al te grote voorwerpen willen lasersnijden of graveren. Leverbaar met 40W, 60W en 80W laservermogen. Ook leverbaar met metaalbuis voor lange levensduur en ultieme spotkwaliteit voor hoge precisie graveerwerk.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische focushoogte instelling voor snel wisselen van materiaal
 • Werkoppervlak van 500 x 300mm
 • Geschikt voor professioneel gebruik

Voor 200 EURO bij u geleverd

€ 6.774,79 (incl. btw)
Reference:
51622
Accessoires
No items
Omschrijving

De MetaQuip CO2 laser machine DESKTOP series is een kwalitatief hoogwaardig en degelijk uitgevoerde machine. De DESKTOP series zijn uitermate geschikt voor organisaties en bedrijven die regelmatig niet al te grote voorwerpen willen lasersnijden of graveren. Leverbaar met 40W, 60W en 80W laservermogen. Ook leverbaar met metaalbuis voor lange levensduur en ultieme spotkwaliteit voor hoge precisie graveerwerk.

 • Lasergraveren van hout, leer, karton, glas en kunststoffen
 • Lasersnijden van dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische focushoogte instelling voor snel wisselen van materiaal
 • Werkoppervlak van 500 x 300mm
 • Geschikt voor professioneel gebruik

Voor 200 EURO bij u geleverd

MQ5030 DESKTOP CO2 lasersnijmachine & lasergraveermachine

De MQ5030 DESKTOP is een kwalitatief hoogwaardig en robuust uitgevoerde machine. Het werkoppervlak kan met de druk op een knop automatisch omhoog en omlaag gezet worden. Met de ingebouwde hoogte sensor in de laserkop kan de machine zichzelf volledig automatisch focusseren, dus geen handwerk meer. Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert. De MQ5030 wordt geleverd met een zware industriële luchtafzuiger.

MQ5030 laserbuis

 

Lasergraveren

De MQ5030 DESKTOP CO2 laser machine is perfect geschikt voor het laser graveren van een groot aantal materialen, zoals hout, leer, textiel, glas, spiegel en geanodiseerde of geverfde materialen van metaal en een groot aantal kunststoffen.

Lasersnijden

De MQ5030 DESKTOP is ook zeer geschikt voor lichter snijwerk (3-5mm dik materiaal) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat. In de meeste gevallen raadt MetaQuip de 60W of 80W uitvoering aan als er plannen zijn om te gaan snijden met deze machine.

Laser Vermogen Acrylaat / Plexiglas Textiel / Leer Hout Marmer
40W 3-5 mm Goede resultaten bij lage snelheden 2-4 mm Te laag vermogen
60W 8-10 mm Goede resultaten 4-8 mm Te laag vermogen
80W 10 mm Beste resultaten optimale snelheid & vermogen 6-10 mm Te laag vermogen

Professioneel gebruik voor kleiner snij en graveerwerk

De MQ5030 DESKTOP is uitermate geschikt voor professioneel, seriematig gebruik van wat kleiner snij-en graveerwerk. De robuuste uitvoering zorgt ervoor dat het laatste product uit de serie er precies zo uitziet als het eerste product. De snij en graveersnelheid is vergelijkbaar met de PRODUCTIE series CO2 laser machines.

Werkoppervlak

De MQ5030 DESKTOP heeft een werkoppervlak van 50 x 30cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt, maar de MQ5030 DESKTOP kan ook optioneel met een honeycomb bed geleverd worden. Een honeycomb bed ondersteunt het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.

Optioneel met metalen laserbuis

lange levensduur – ultieme spotkwaliteit

MetaQuip Desktop CO2 lasers zijn ook leverbaar met metaal buis in plaats van een standaard glazen CO2 laserbuis. Het grote voordeel is dat door de aluminium constructie er een veel betere thermische warmte huishouding is waardoor de levensduur een stuk langer is dan bij een glazen buis. Gemiddeld is dit ongeveer 4-6 jaar continue gebruik voordat vervanging nodig is.

Een metaal buis heeft een betere spot kwaliteit omdat er gepulst kan worden met een hogere frequentie wat een superieure raster kwaliteit geeft dat met name terug te zien is bij gedetailleerd graveerwerk. Daarnaast is een metaal buis minder kwetsbaar dan een glazen laserbuis.

MQ5030 met messenbedMQ5030 messenbed

MQ5030 met honeycomb bedMQ5030 DESKTOP honeycomb bed


Automatische werkbed hoogte instelling

De MQ5030 DESKTOP is standaard uitgerust met een vol automatische werkbed hoogte instelling. Hiermee is het mogelijk om het werkbed met de druk op een knop omhoog en omlaag te bewegen. De hoogte sensor op de laserkop detecteert de afstand van de laserkop tot het werkstuk waarna deze zich automatisch instelt op de juiste focushoogte. Dit heeft als voordeel dat na het wisselen van materiaal met een andere dikte de machine zichzelf volledig automatisch instelt. Niet meer handmatig afstellen en altijd de juiste focushoogte. Zeker als er regelmatig met verschillende materiaal diktes wordt gewerkt is dit een zeer handige en tijdsbesparende functie.  

Eenvoudige bediening

De gebruikte controller op de MQ5030 DESKTOP is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

Laserworks lasersoftware

Laserworks laser software

Het voorbereiden van de laserjob doet u via de meegeleverde lasersoftware. De Laserworks lasersoftware is eenvoudig te installeren en werkt zonder dongle, zodat u snel kunt wisselen van computer. Laserworks werkt op alle Windows besturingssystemen. Met deze software kunt u in meerdere lagen werken met in iedere laag aparte instellingen waardoor gecombineerde klussen met meerdere graveer-of snij instellingen een stuk eenvoudiger worden. Om te lasersnijden kunt u uw digitale ontwerp in vector formaat (o.a. ai of dxf) importeren of eenvoudige ontwerpen rechtstreeks in de lasersoftware creëren. Voor laser graveren kunt u foto’s en plaatjes direct importeren in de lasersoftware. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding staat uitgebreid beschreven hoe de lasersoftware en controller te bedienen.

Compleet geleverd

De MQ5030 DESKTOP wordt geleverd met een industriële luchtafzuiging om damp en stof die vrijkomt tijdens het laseren af te voeren. Luchtcompressor die er voor zorgt dat lens en laserkop zo lang mogelijk schoon blijft en industriële waterkoeler die ervoor zorgt dat de laserbuis tijdens het laseren gekoeld blijft. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een plaats voor de machine, stopcontact 230VAC en een luchtafvoer kanaal (100mm).

Laserveiligheid en CE certificering

MetaQuip gesloten CO2 laser machines voldoen aan laser klasse 1. Dit is gemeten en vastgelegd in meetrapporten opgesteld door een onafhankelijke laserveiligheids instantie. Dit betekent dat gesloten CO2 machines altijd veilig gebruikt kunnen worden zonder extra bescherming zoals bij klasse 4 machines. Een groot aantal apparaten op de markt voldoet op geen enkele wijze aan CE of laserveiligheidseisen en zijn daardoor per definitie onveilig. FDA en ISO certificering zijn niet van toepassing omtrent de veiligheid van uw lasermachine. U loopt het risico uw operator of een omstander bloot te stellen aan schadelijk laserlicht met serieuze brandwonden of blindheid tot gevolg.

De MQ5030 DESKTOP voldoet aan alle geldende CE machinerichtlijnen en laserveiligheidsnormen. De MQ5030 DESKTOP is een klasse 1 laserapparaat wat betekent dat bij normaal gebruik nooit iemand aan laserstraling blootgesteld kan worden. Op het moment dat de laser geopend wordt schakelen direct alle lasers uit en wordt de huidige laserjob onderbroken. Veiligheid eerst. Meer over laserveiligheid & CE certificering…


 

Extra opties

Honeycomb bed

Gebruik in plaats van het standaard messenbed een honeycomb bed zodat materialen goed vlak gelegd kunnen worden en kleine voorwerpen op het werkoppervlak blijven liggen. Meer over honeycomb bed…

Laptop met voor geïnstalleerde lasersoftware

Het is mogelijk om bij deze CO2 laser machine een laptop te bestellen met voor geïnstalleerde lasersoftware, zodat u zeker weet dat alles goed werkt.

Luchtfilters

Afhankelijk van het materiaal wat u bewerkt kunnen er schadelijke stoffen en gassen vrijkomen tijdens het laserproces. Daarnaast zijn er een aantal materialen die serieuze reukoverlast geven en is het niet altijd mogelijk een luchtafvoer naar buiten te realiseren. In die gevallen is het mogelijk om een industriële luchtfilter te gebruiken. Deze halen schadelijke gassen, stoffen en geur uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer in de ruimte blazen. Meer over luchtfilters…

Servicecontract

MetaQuip levert verschillende servicecontracten zodat u in geval van een probleem binnen een afgesproken tijd weer operationeel bent. Daarnaast biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw laser machine te doen. Meer over servicecontract…

Lasergraveer software

Om altijd goede graveringen te krijgen dienen foto’s en plaatjes omgezet te worden naar een aan/uit patroon waarmee de laser overweg kan. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. In de meegeleverde lasersoftware zijn er een aantal eenvoudige voorzieningen, echter wanneer u vaker gaat graveren is het gebruik van een programma als PhotoGrav aan te raden. Met PhotoGrav heeft u iedere keer een perfecte gravering. Meer over PhotoGrav…

 

Installatie en training

MetaQuip kan uw machine voor u installeren en geeft u een basistraining. Kies daarvoor in de extra bestelopties de installatie en trainings optie.

 

 

Standaard meegeleverd

 • MQ5030 CO2 machine DESKTOP series
  werkoppervlak 500 x 300mm
  MQ5030 DESKTOP series CO2 laser machine
 • Industriële waterkoeler
  Voor het actief koelen van de laserbuis. Dit is een gesloten systeem.
  Industriele waterkoeler
 • Luchtcompressor
  Om overdruk bij lens te creeren waardoor deze minder snel vervuild
  Luchtcompressor voor CO2 laser
 • Afzuigventilator
  Om laserdampen snel af te voeren. Benodigd: directe luchtafvoer naar buiten (100mm) of luchtfilter.
  Installatie van een CO2 laser
 • Laserworks PC Software
  Software om dxf of ai bestanden te importeren of een eenvoudige laserjob rechtstreeks in voor te bereiden voor laserbewerking.
 • Nederlandstalige product en software handleiding

 

Technische Specificaties

 • Werkgebied: 500x300mm
 • Laser Type: Glas Sealed-off CO, laser buis, golflengte 10,6 um
 • Laser Vermogen: 40W, 60W, 80W, 30W metaal
 • Laser Tube Koeling: Water Cooling met demi water
 • Laser Uitgangsvermogen: 0-100%
 • Graveersnelheid: 0-600mm / s
 • Snijsnelheid: 0-300mm / s
 • Werkspanning: AC230V / 110V +/- 10%, 50-60Hz
 • Positie nauwkeurigheid: +/- 0.01mm
 • Minimale Karakter grootte: 1mm
 • Machine Vermogen: <1500W
 • Gemotoriseerde Up-Down Tabel: Hoge precisie elektrische spindel 120mm
 • Werkomgeving: Temperatuur 5-45 graden Celcius, Vochtigheid 5-95%
 • Buitenmaten [L x B x H] :70 x 98 x 97 cm (40W). In 60W uitvoering is de breedte 140cm.
 • Control Software: Lasercut, Laserworks op aanvraag
 • Ondersteunde Formaten: PLT, DST, DXF, BMP, AI, AutoCAD ondersteuning, Corel Draw-uitgang direct

Levertijd & Verzenden

Indien deze machine niet op voorraad is dat is de levertijd normaal gesproken tussen de 8-12 weken. Informeer naar de huidige voorraad. U kunt kiezen uw CO2 laser machine zelf te komen ophalen of te laten leveren. Kies installatie en training indien u wilt dat MetaQuip uw machine op locatie komt installeren en een basistraining verzorgd waarin u geleerd wordt hoe te snijden en graveren.

Garantie

2 jaar op de machine met uitzondering van spiegels, lens, laserbuis, en externe accessories zoals luchtventilator en luchtcompressor. 1000 – 1500 uur / 6 maanden op de laserbuis.

Voor CO2 laserbuizen geldt het volgende met betrekking tot garantie:

 • De leverancier test deze buizen op 80% vermogen continue aan in lab condities, constante temperatuur.
 • Bij deze testcondities wordt een theoretische levensduur van 1500 – 2000 uur (40W & 60W buis) en 6000 tot 8000 uur (80-100-130-150 W buis) gehaald.
 • In werkelijk gebruik zal deze levensduur korter zijn, vanwege de volgende afwijkende gebruikscondities t.o.v. de eerder beschreven testcondities van leverancier:
  • de buis wordt vaak aan / uit geschakeld
  • de buis wordt niet op continue 80% gebruikt

Vandaar dat deze uren, onder normale gebruikscondities, door MetaQuip vertaald zijn naar respectievelijk 6 (40W & 60W) en 9 (80-100-130-150 W buis) maanden garantie.

Productdetails
51622
Reviews
No comments

Settings

Menu