Categories

LASER ONDERHOUD PAKKET

Het CO2 laser machine onderhoudspakket is voor het onderhoud van de mechanische delen van uw CO2 laser machine. Bestaande uit:

  • LIT-X EP2 smeermiddel/vet voor smeren van de geleidingen.
  • Bio Clean reiniger voor reinigen van de geleidingen voordat er smeermiddel gebruikt wordt.
  • Multiclean reinigen buitenzijde en raam met schuim.
  • Handvetpomp voor het aanbrengen van het smeermiddel.
€ 107,69 (incl. btw)
Reference:
5185
Accessoires
No items
Omschrijving

Beschrijving

Inhoud CO2 laser machine onderhoudspakket

Het CO2 laser machine onderhoudspakket is voor het onderhoud van de mechanische delen van uw CO2 laser machine. Bestaande uit:

  • Bio Cleaner om overtollig en vervuild vet te verwijderen.
  • Multi Cleaner om de machine intern schoon te houden.
  • Smeer vet inclusief de vetspuit om de onderdelen van nieuw vet te voorzien.
  • Foamtips (10 stuks) & cleanroom tissues (10 stuks) voor het reinigen van spiegels en lenzen.

De producten zijn naast de starter set ook los verkrijgbaar en helpen u om uw machine in optimale condities te houden.

EP2 Lithium smeermiddel/vet

Om de machine goed te laten functioneren is regelmatig de bewegende onderdelen van nieuw vet voorzien essentieel. Alleen dan zal de machine altijd de beste resultaten blijven leveren, zoals verwacht.
Na het reinigen met de Bio Clean, de glijlagers en kogelomloopspillen van nieuw vet voorzien met de bijgeleverde vetpomp. Verwijder aan beide zijden de doppen. Vetkoker in vetpomp monteren en toepassen. Met een vinger of kwast goed verdelen. Overtollig vet verwijderen.
PAS OP: Zorg ervoor dat nimmer de elektronische onderdelen alsmede de spiegels of lenzen in aanraking komen met vet. Dit zorgt voor schade aan de betreffende onderdelen die het goed functioneren van de machine negatief beïnvloeden!

Bio-Clean

Tijdens het gebruik van de lasersnijmachine ontstaan er dampen, stof en snijresidu die neerdalen in de machine en daardoor ook worden opgenomen in de smeermiddelen / vetten. Om een goed functionerende machine te behouden dienen de vervuilde vetten regelmatig verwijderd te worden.
Bij voorkeur reinigt u de machine bij normaal gebruik 1x per maand. Gebruik een doek of papieren doekje om het overtollige en bestaande vet te verwijderen van de geleidingen. Hiermee is het meeste verontreinigde vet reeds verwijderd.

Gebruik nu de BIO CLEAN om de geleidingen en eventuele kogelomloopspillen in te spuiten met een matige dosis vloeistof, middels het spuitstuk. Wrijf deze na het inspuiten schoon met een doekje dat niet pluist en zorg dat de onderdelen vrij zijn van vet en verontreinigingen. De onderdelen zijn nadien klaar om van nieuw vet te worden voorzien.

PAS OP: Gebruik de BIO CLEAN NIET OP SPIEGELS EN LENZEN!! Voorkom aanraking van de vloeistof met de lenzen en spiegels. Zo zorgvuldig mogelijk aanbrengen op de te reinigen onderdelen, niet te gebruiken op elektronische onderdelen.

Multi-Clean

Om de machine zo goed en prettig mogelijk te kunnen blijven gebruiken, is regelmatig schoonmaken van belang. Niets werkt zo prettig als een goedwerkende, onderhouden machine. En daar hoort de buitenkant ook bij. Maak de gladde oppervlakten regelmatig schoon met de MULTI CLEAN FOAM.
Toepassen naar wens, wanneer de machine smerig wordt aan binnen/buitenzijde is dit makkelijk met de Multiclean schoon te maken. De spuitbus alleen op gladde oppervlakten gebruiken en met schone droge doek de machine afdoen.

U kunt Multi Clean Foam ook gebruiken voor het reiningen van spiegels en lenzen.

Vetpomp

De vetpomp wordt gebruikt om het smeermiddel / vet gedoseerd op de geleidingen aan te brengen.

Productdetails
5185
Reviews
No comments

Settings

Menu