Categories

SILICVOSS NL A+B 1KG

Is een 2 componenten polycondensatie uithardend, uiterst elastisch, zelflossend vormmateriaal op basis van siliconen die na toevoeging van de verharder reageert. Deze rubber heeft een hoge scheurvastheid en goede chemische bestendigheid. Mag op alle ondergronden, behalve glas of keramiek toegepast worden. In deze mallen kan men met UP – EP – PU – zellaan vormstukken afgieten.

€ 51,79 (incl. btw)
Reference:
728
Accessoires
Omschrijving

VCB SICOVOSS NL A+B

Beschrijving:
Is een 2 componenten polycondensatie uithardend, uiterst elastisch, zelflossend vormmateriaal op basis van siliconen die na toevoeging van de verharder reageert. Deze rubber heeft een hoge scheurvastheid en goede chemische bestendigheid. Mag op alle ondergronden, behalve glas of keramiek toegepast worden. In deze mallen kan men met UP – EP – PU – zellaan vormstukken afgieten. Mag in de levensmiddelensector toegepast worden, o.a. voor het afgieten van chocolade en paraffinewas. Verkrijgbaar in 0,5 kg, 1 kg en 5 kg verpakkingen.

Toepassing:
Voor het vervaardigen van negatiefmallen met een moeilijke vormgeving en diepe insnijdingen. Is vloeibaar en kan eenvoudig gegoten worden. Geringe krimp. Eventueel verdikken met C-comp. of verdunnen met Sico Fluid. De uitgeharde mal een paar uur in water van +/- 70-80°C plaatsen en laten afkoelen. Dit om de silicone te neutraliseren.

Gegevens bij levering: A-Comp B-Comp
Kleur : wit kleurloos
Viscositeit : 40.000 mPa’s 120 mPa’s
Soortelijk gewicht : ca. 1,10 gr/cm³ ca. 1,0 gr/cm³
Houdbaarheid : 12 mnd in gesloten verpakking 12 mnd in gesloten verpakking
Consistentie : vloeibaar dun vloeibaarTechnische gegevens: (A+B)
Verbruik : afhankelijk van toepassing
Shore : A 22

Verwerking:
Zorg steeds voor een droog en vetvrij oppervlak. Vermeng de beide componenten in een 5-10% gewichtsverhouding en borstel een eerste laag uit. Dit zorgt voor een fijnere weergave van alle details (eventueel verdikken met verdikker C 0.5-1%). Giet vervolgens de gemengde rubber boven het voorwerp. Potlife: ca. 90-120 min. bij 20°C. Volledig doorgehard na min. 48 uur. Minimum wanddikte 10 mm. Indien men twijfelt aan de ondergrond, kan men best een proefstuk maken of losmiddel Trennspray gebruiken.

Veiligheid:
Zorg steeds voor gepaste beschermkleding en handschoenen. Enkel de harder is irriterend voor ogen en huid, alsook ontvlambaar. Reinigingsmiddel voor gereedschappen: reiniger M en voor de handen: handreiniger Slig (zeep Stockhausen).

De informatie op deze pagina betreft technische aanwijzingen en is naar best weten samengesteld.
Zij vormt echter nooit aanleiding tot enige aansprakelijkheid onzerzijds.

Productdetails
728
Reviews
No comments

Settings

Menu